vissza

Hotel A-Z

A ‘la carte étkezés

Éttermünk étlapjáról 12:00 – 20:45 között rendelhet az igényeinek megfelelő ételt. Külön kínálattal rendelkezünk gyermekek részére, de kérésre, előzetes jelzés alapján diétás illetve glutén- vagy laktózmentes ételek elkészítését is biztosítjuk.

Autóparkolás

A szálloda előtt kijelölt és kamerával megfigyelt, sorompóval zárt parkolóban parkolóhelyek állnakrendelkezésre vendégeink számára. A parkolás napi díja a térítési díjak között található.

Bababarát szolgáltatások

Babaágy, etetőszék, fürdetőkád, WC szűkítő, orrszívó kérésre biztosított.

Baleset

Baleset esetén kérjük a recepciót azonnal értesíteni.

Bár

A hallban található lobby-bár 07:00-22:00 óra (hétvégén 23:00) között tart nyitva. Igény esetén szobaszervizt is készséggel teljesítünk.

Benzinkút

A legközelebbi tankolási lehetőségekről recepciónk munkatársai készséggel adnak felvilágosítást.

Borkóstoló

A környékbeli magánpincékben, pincészetekben számos kiváló minőségű helyi borfajta kóstolható. A hallban elhelyezett reklámanyagok alapján tájékozódhat a lehetőségekről.

Borotva

Eldobható lehúzó és borotvahab térítés ellenében a recepción igényelhető.

Cipőtisztítás

A bejárat előtti szélfogóban elhelyezett cipőtisztító automata térítésmentesn vehető igénybe. Amennyiben személyesen szeretné a tisztítást elvégezni, úgy cipőtisztító készlet a recepción igényelhető.

Csomagmegőrzés

A recepció mögötti csomagszobában poggyászaik ideiglenesen biztonságban tárolhatók.

Csomagszállítás

Nehezebb csomagok szállításához kérje a recepción munkatársaink segítségét.

Diétás étrend, ételallergia

Amennyiben a büfévacsora kínálatában nem találnak az allergiájuknak vagy speciális étkezésüknek megfelelő ételt , vendégeink 2.000 Ft felár ellenében a szakácsokkal egyeztetve, a büfévacsora kínálatából külön elkészített ételt kapnak.

Dohányzás

A szállodai szobákban, közösségi zárt terein nem engedélyezett. Dohányzásra csak a kijelölt helyeken illetve a szobákhoz tartozó teraszokon van lehetőség. A szobában történő dohányzás esetén a speciális takarítás költségeit kénytelenek vagyunk a szabályt megszegő vendégekre hárítani. A felszámított összeg a térítési díjak között megtekinthető.

Ebéd

Amennyiben a foglalt csomag teljes ellátást tartalmaz, úgy az ebédet 13-15 óra között éttermünkben büféasztalos rendszerben vagy étlapról történő választással biztosítjuk.

Ébresztés

Erre vonatkozó igényét kérjük a recepción jelezni.

Egyedi ágyazás

Külön ágyas szobákat (1 személyes matraccal és ennek megfelelő ágyneművel) csak kérésre, előzetesen bejelentett igény alapján, korlátozott számban tudunk biztosítani. Franciaágyas vagy duplaágyas szobák esetében a közös, nagyméretű takarók helyett a külön takarók biztosítására vonatkozó igényeket csak térítési díj (5000 Ft/szoba) ellenében tudjuk biztosítani.

Elektromos autótöltő

A környezettudatosság rendkívül fontos számunkra, ezért szállodánk parkolójában elektromos autótöltő állomást alakítottunk ki. Elektromos autóval érkező vendégeink részére legalább 2 éjszaka tartózkodás esetén, egyszeri ingyenes töltést biztosítunk 7:00 és 19:00 óra között.

Elsősegély

Kisebb sérülések ellátása a recepción történik, az elsősegély doboz is itt található.

Elveszett tárgyak

A talált tárgyakat 3 hónapig tartjuk nyilván és őrizzük, majd ezt követően selejtezzük.

Érkezés, elutazás

 • check-in 14:00 órától
 • check-out 10:00 óráig

E-roller

Az aktív pihenést kedvelő, kirándulni vágyó vendégeinknek bérelhető kerékpárokat ajánlunk. Igény esetén rövid (helyben) vagy hosszabb túraútvonalakat (KisBalatoni körút) is tudunk javasolni. A járművek bérleti díjai a térítési díjak között találhatók.

Értékmegőrzés

Minden szobában található széf, melynek használatához külön tájékoztató leírás a szobában található.

Esernyő

Csapadékos időjárás esetére esernyők a recepció melletti ruhatárban állnak rendelkezésükre.

Észrevételek, javaslatok

Észrevételeivel, javaslataival forduljon bizalommal munkatársainkhoz. Írásban tett észrevételeit a szobában található kérdőíven is továbbíthatja.

Ételallergia

Büféasztalunk kínálatában, valamint a’ la carte étlapunkon minden étel mellett feltüntetjük az allergén összetevőket. Panziós étkezések esetén speciális étrend felár ellenében igényelhető.

Fénymásolás, szkennelés, nyomtatás

Térítés ellenében ezek a szolgáltatások a recepción igénybe vehetők.

Fizetési módok

 • Készpénz (Forint, Euro) • Bankkártya (EC/MC, VISA)
 • Utalás • Széchenyi Pihenőkártya

Fogkefe, fogkrém

Térítés ellenében a recepción igényelhető.

Fürdőszobai papucs

Térítés ellenében a recepción igényelhető.

Fürdőszobai törölközők

Érkezéskor a fürdőszobában bekészítve találja ezeket, használatukat a wellnessben illetve kültéren szíveskedjenek mellőzni.

Fűtés, hűtés

A szálloda közösségi terei központilag fűtöttek illetve klimatizáltak. A szobákban található egyedi klímaberendezéssel külön is tudja szabályozni a vendégszoba hőmérsékletét, használata térítésmentes, a szobaár tartalmazza. Távkapcsoló a recepción igényelhető.

Golfkocsi

A jármű bérleti díja a térítési díjak között találhatók.

Gyógyszer

A leggyakoribb akut problémák enyhítésére gyógyszer a recepción kérhető, korlátozott választékban áll rendelkezésre.

Gyógyszertár

Helyben található, pontos címéről és nyitvatartásáról szíveskedjen a recepción tájékozódni.

Hajszárító

A fürdőszobában beépítve található, biztonsági kapcsolóval működik.

Házirend, etikett

Megkérjük vendégeinket, hogy a másutt vásárolt ételeket és italokat a szálloda területére ne hozzanak be és ne fogyasszanak. A wellness részlegen a pihenőpadok foglalása csak a tényleges tartózkodás és használat ideje alatt megengedett, felesleges foglalással ne okozzanak másoknak kényelmetlenséget. A szálloda zárt, beltéri helyiségeiben tilos a dohányzás, az erre kijelölt helyek a szobai teraszok, éttermi külső terasz illetve a főbejárat melletti dohányzóhely. Kérjük, hogy az étkezéseknél a környezethez és az alkalomhoz illő öltözékben szíveskedjenek megjelenni. Gyerekekért a szülők tartoznak felelősséggel.

Higiéniai termékek

Egyes személyi higiéniai termékek korlátozott választékban a recepción
megvásárolhatók, árjegyzék a tájékoztató végén található.

Hitelkártya

Lásd „Fizetési módok

Horgászat

A közeli Kis-Balaton kijelölt helyein engedélyezett, napijegy a helyszínen vásárolható.

Internet

A szálloda teljes területén wifi kapcsolat térítésmentesen használható, manuális belépési kód vendégeink részére: belenus99

Játékok

A recepció mögött játszósarok található, az udvaron pedig kültéri játszótéren élvezhetik a gyerekek a gondtalan itt- tartózkodás örömeit. Kedvezőtlen időjárás esetére kártya és szobai társasjátékok a könyvtárban találhatók.

Kerékpár

Az aktív pihenést kedvelő, kirándulni vágyó vendégeinknek bérelhető kerékpárokat ajánlunk. Igény esetén rövid (helyben) vagy hosszabb túraútvonalakat (KisBalatoni körút) is tudunk javasolni. A járművek bérleti díjai a térítési díjak között találhatók.

Könyvtár

Az első emeleti liftváróban található, az ott található könyvek, társasjátékok és kártyák térítésmentesen használhatók.

Légkondícionálás

Szállodánk közösségi helyiségei és vendégszobái egyedileg légkondicionáltak. A szobai készülékek használatához távkapcsoló a recepción igényelhető.

Levélpapír, boríték

A recepción igényelhető.

Lift

Panorámás liftünk kialakítása akadálymentes, így minden vendégünk számára könnyen használható, beleértve a mozgáskorlátozottakat is.

Manikűr, pedikűr

Térítés ellenében vehető igénybe, melyhez időpont a recepción egyeztethető. A szolgáltatások részletes árai a térítési díjak között találhatók.

Masszázs, kozmetika

A masszázsok és kezelések kínálata a „Wellness” menüpont alatt érhetők el. Időpont egyeztetésre a recepción van lehetőség.

Minibár

A szobai minibár választéka és az egyes italok egységára a szobában elhelyezett árlapon található. Érkezéskor a készlet hiánytalanságát szíveskedjen ellenőrizni, visszajelzés elmaradása esetén elfogadottnak tekintjük. Az elfogyasztott italok cseréje naponta történik, terhelése automatikusan a szobaszámlára kerül. Az utolsó napi fogyasztást kérjük szíveskedjen távozáskor a recepción előre jelezni.

Műszaki hibák elhárítása

Műszaki probléma, meghibásodás esetén kérjük a recepciót azonnal tájékoztatni a mielőbbi javítás, hibaelhárítás érdekében.

Napozó- és pihenőágyak, pihenőszigetek

Használatuk térítésmentes, foglalási lehetőség nincs. Egyedi bérletre csak a medencék mellett kialkított pihenőszigetek esetében van mód, az erre vonatkozó igényt kérjük a recepción jelezni. Bérleti díjak a tájékoztató végén található árlistában olvashatók.

Nemzetközi használatra alkalmas adapter/dugalj

A helyi szabványtól eltérő csatlakozású elektromos készülékek használatához adapter a recepción igényelhető.

Nyitva tartás

 • Szálloda: 0–24
 • Recepció: 0–24
 • Étterem: 07:30– 21:00
 • A’ la carte rendelés: 12:00–20:45
 • Wellness részleg: 8–21
 • Lobby bár: 07:00–22:00 (péntek, szombat: 07:00–23:00)

Orvos

Hétköznapokon rendelési idő alatt az orvosi rendelőben (Zalakaros, Jegenye sor 1.) nyújtanak egészségügyi ellátást a rászorulóknak.

Öltözködési etikett

Kérjük vendégeinket, hogy a szálloda éttermében a félpanziós étkezések keretében az általunk kiírt öltözéknek megfelelően jelenjenek meg, megtisztelve saját magukat és vendégtársaikat.
Az általunk használt leírások alatt a következőket értjük:

Casual – hétköznapi: lezser, sportos viselet. Utcai cipő és szandál, elegáns rövidnadrág és szoknya, illetve farmer pólóval, illetve nem kivágott felsőrésszel.

Smart casual – elegáns: sportosan elegáns viselet. Utcai cipő és szandál, hosszú nadrág illetve farmer, szoknya, ing vagy ingpólóval, illetve nem kivágott felsőrésszel.

Párna, kispárna

Előzetes jelzés alapján a szobába bekészítve vagy akár utólag a helyszínen is térítésmentesen rendelhető. Igényeinek megfelelő eltérő méretű vagy töltésű párnákat csak előzetes egyeztetést követően tudunk biztosítani.

Pedikűr

Lásd „Manikűr

Programok

Az aktuális programokról a recepción illetve a lobbyban elhelyezett információs anyagokban tájékozódhat.

Reggeli

Reggeli: 07:30 – 11:00

Szauna

A wellness részlegben található finn szauna, infraszauna és gőzkabin térítésmentesen használható, a vendégek által kapcsolható. A szaunák illetve a medencék megfelelő használatára vonatkozó ajánlásaink a wellness részlegben kihelyezett tájékoztatóban olvashatók.

Szervizdíj

A foglaláshoz tartozó panziós étkezések szervízdíja 12%, ennek értékét a megadott árak már tartalmazzák, felárat nem jelent. Külön a’ la carte és italrendelések esetén az ét- illetve itallapon szereplő árak után + 12 %-ot számítunk fel.

Szobafoglalás

Közvetlen szobafoglalást csak írásos formában (honlapunk foglalási űrlapja, email, levél) fogadunk el, melyet szintén írásban igazolunk vissza.

Szobai széf

Lásd „Értékmegőrzés

Szobaszerviz

07:00–22:00 között igény szerint 500 Ft/alkalom, (kivéve az „All inclusive” csomag keretében rendelt italok felszolgálását, melyhez szobaszerviz nem igényelhető).

Takarítás

A szobák napi takarítása, szemetesek ürítése minden nap 8-16 óra között történik. Amennyiben nem kívánja, hogy a személyzet az Önök napközbeni pihenését megzavarja, úgy kérjük függessze ki a szobaajtón kívül a kilincsre a „Kérem, ne zavarjanak!” táblát.

Takaró

Igény esetén a szekrényben elhelyezett tartalék pléd takaróként használható.

Társasjáték, kártya

A könyvtárban térítésmentesen igénybe vehető.

Távozás

Kérjük a szobát a távozás napján 10 óráig elhagyni.

Taxi

Igény esetén kérje kollégáink segítségét a recepción.

Telefon

A szobai telefonkészülékén lehetősége van szállodán belül díjmentesen telefonálni, vagy munkatársainkat elérni az alábbi számokon:

 • Lobby bár: 121
 • Recepció: 100

Szobai telefonszámok elérhetőek szobaszámok szerint (kivéve 00-val kezdődő, pl: 001 helyett 301). Segélyhívás esetén esetén 9-es szám beütésével szabad vonal után kezdeményezheti hívását.

Televízió

A szobai televízión előre programozott csatornák válaszhatók. A csomag összetételéről és a csatornák kiosztásáról a „TV csatornák” oldalon tájékozódhat.

Tenisz

Automata locsolóberendezéssel ellátott salakos pályánk szállóvendégeink számára térítésmentes, ütőt és labdát tudunk biztosítani, megfelelő sima talpú cipő vagy speciális teniszcipő használata elvárt. A pálya használata az időjárási viszonyok függvénye, esős időben nem nem tudjuk garantálni. Használat után kérjük a pályát lehúzni a következő vendég számára.

Textíliák cseréje

Amennyiben törölköző cserét kér, úgy szíveskedjen annak padlóra dobásával jelezni a takarító személyzetnek. Az ágynemű ütemezett cseréje 7 éjszakát követően vagy elutazáskor történik, soron kívüli csere a recepción igényelhető. A fürdőköntösök illetve wellnesstörölközők idő előtti cseréje térítésköteles, díjairól tájékoztató végén található árlistában informálódhat.

Töltő/adapter kérésre

Rendszeres utántöltést igénylő különböző készülékekhez töltő a recepción igényelhető.

Transzfer szolgáltatás

Igény esetén kérje kollégáink segítségét a recepción.

Tűz

Tűz észlelésekor kérjük a szobájában kifüggesztett tájékoztató utasításait kövesse és haladéktalanul értesítse a recepciót.

Vacsora

Vacsora 17:45 – 20:45

Varrókészlet

Apróbb gyorsjavítások céljára varrókészlet a recepción igényelhető.

Vasalás

Amennyiben ruhaneműi vasalást igényelnek, úgy vasalót és vasalóállványt térítésmentesen tudunk biztosítani erre a célra. Igényét szíveskedjen a recepción jelezni.

Virág

Igény esetén kérje kollégáink segítségét a recepción.

Wellness részleg

Beltéri része az élménymedence mellett szaunákat is magában foglal. Vízmélység 90 cm, hőfoka 32-34 °C, utánfűtött termálvízzel töltött, az élményelemek gombnyomással a medencéből is vezérelhetők. Kültéri részen egy 30-32 °C hőfokú, 120 m2-es, 120 cm vízmélységű úszómedence található, napozóterasszal, nyugágyakkal és pihenőszigetekkel.

Wellnesstörölköző

Az itt tartózkodás alatt vendégeink részére személyenként 1 db barna színű törölközőt biztosítunk a wellnesshasználatához. Cseréje díjköteles.

Wi-Fi

A szálloda teljes területén Wi-Fi kapcsolat térítésmentesen használható, belépési kód
(belenus99) a recepción kihelyezett információs táblákon is olvasható.